fbpx
Categories
Njega tijela

Prirodom protiv celulita i strija

Rupice na tijelu koje nas nerviraju i koje skrivamo sve dok ne dođe sezona kupaćih kostima se događaju i najboljima od nas i da, čak ni modeli i slavne osobe nisu imune. Ali kada je sezona kupaćih kostima u punom jeku, možda ćete izbaciti celulit iz glave – ili barem smanjiti njegovu “pojavu”.

 

Iako je BeeLuv zagovornik da trebamo prihvatiti svoje tijelo i da nema potrebe da sakrivamo nešto što je sasvim prirodna, uobičajena pojava, ipak se slažemo da ukoliko nam nešto smeta na našem tijelu onda imamo puno pravo to i da mijenjamo. Počinjemo sa osnovnim životnim navikama poput ishrane, fizičke aktivnosti, brige o sebi.

Trebamo li napominjati koliko je ishrana bitna kada je pojava celulita u pitanju. Ok, ima tu i genetike ali ništa što jedan disciplinovan režim ne može riješiti. 🙂 Ne zaboravite hidrirati, voda čini 70% našeg organizma zato spremite flašu uvijek kraj sebe i ispunite taj dnevni target.

Neprijatelj celulita broj 1 je kofein, koji zateže i daje antioksidanse koži tokom masaže. Kombinacijom kafe s hidratantnim kokosovim uljem koji umiruje kožu potaknut ćete protok krvi što rezultira glađom, čvršćom kožom. Piling tijela kafom ima višestruke benefite, počevši od masaže koja relaksira, zrna kafe i šećera koji skidaju mrtvi sloj kože i dozvoljava da se otkrije novi sloj spreman da upije sva ta divna ulja u coffee scrub-u.

Coffee Scrub

 

 

 

 

 

 

 

Masažom problematičnih područja dva do tri puta coffee scrub-om približavamo se cilju, a sa svakim novim tretmanom vidimo razliku. Koža postaje glađa i zategnutija. Ukoliko ste kampanjac i zaboravljate da priuštite sebi 10 minuta na dan, onda ne očekujte rezultate. 🙂 Tih 10 minuta u kupaonici je samo vaše vrijeme za relaksaciju i nemojte ga sebi uskraćivati. Nedavno smo otkrili čari kapsaicina iz ljute paprike koji djeluje analgetski pa se koristi u preparatima za bolove u mišićima i zglobovima. U kozmetici se koristi u formulacijama protiv celulita, jer potiče cirkulaciju i smanjenje masnog tkiva. Ekstrakt chilija je savršen par coffee scrub-u pa smo kreirali “ljuti” puter za masažu problematičnih područja.

AntiCelullite Kit je nastao spontano, polako i nakon mjeseci testiranja. Nestrpljivo čekamo sve vaše utiske.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_GB